کد مقاله را وارد کنید !
اندازه گیری آنتی بیوتیک‌ها در شیر و فرآورده‌های آن از شیر دامداری‌های مجاز اطراف شیراز
دوره و شماره : آماده انتشار
نویسندگان : زهرا معماری 1، فرناز زکی خانی* 2
1- گروه میکروبیولوژی واحد شیراز، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران
2- مربی، گروه میکروبیولوژی، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران
چکیده :
باقی‌مانده‌های آنتی‌بیوتیک‌ها در محصولات دامی، به ویژه شیر، به دلیل تأثیرات منفی بر سلامت انسان، یکی از نگرانی‌های عمده در صنعت دامپروری به‌شمار می‌آید. در این مطالعه، به مقایسه میزان باقی‌مانده‌های آنتی‌بیوتیک در شیر خام و شیر پاستوریزه پرداخته شده است. از روش‌های مختلفی مانند ELISA، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) و طیف‌سنجی جرمی با دقت بالا (LC-MS/MS) برای شناسایی و اندازه‌گیری این باقی‌مانده‌ها استفاده شده است. نتایج نشان داد که میزان باقی‌مانده‌های آنتی‌بیوتیک در شیر خام بیشتر از شیر پاستوریزه است، به‌ویژه برای آنتی‌بیوتیک‌هایی همچون بتالاکتام و تتراسایکلین، که بیشترین فراوانی را در نمونه‌ها دارند. همچنین، روش‌های HPLC و LC-MS/MS به‌عنوان دقیق‌ترین و حساس‌ترین روش‌ها برای شناسایی باقی‌مانده‌های آنتی‌بیوتیکی شناخته شدند. این مطالعه بر لزوم نظارت دقیق و کنترل کیفیت شیر تولیدی، به‌ویژه در سطح تولید شیر خام، تأکید می‌کند تا از خطرات احتمالی برای سلامت انسان جلوگیری شود.
بازدید امروز
3
بازدید دیروز
80
بازدید کل
93,128
پشتیبانی آنلاین از طریق واتساپ

پژوهشگران گرامی؛ پاسخگوی سوالات شما عزیزان از طریق واتساپ هستیم !


جهت ارسال پیام در واتساپ اینجا کلیک نمائید !