نشریه " مطالعات ......... " در سیویلیکا نمایه میشود.
دسترسی آزاد به مقالات نشریه " مطالعات .........
COPE
سامانه مشابهت یاب علمی ( سمیم نور)
سامانه مشابهت یاب علمی ( ایرانداک)
سم زدایی آفلاتوکسین M1 در انواع شیر با استفاده از پروبیوتیکها
دوره و شماره : آماده انتشار
1- گروه میکروبیولوژی واحد شیراز، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران
2- مربی، گروه میکروبیولوژی، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران
3- محقق و سرپرست کنترل کیفیت شرکت زرین غزال دایتی آپادا
4- محقق و مدیر آزمایشگاه و کنترل کیفیت شرکت زرین غزال دایتیآپادا
چکیده :
کاربرد مواد غذایی پروبیوتیک به ویژه محصولات لبنی پروبیوتیک در جامعه مصرفکنندگان بیشتر از محصولات پروبیوتیکی است که در قالب اشکال دارویی عرضه میشوند، بنابراین، توسعه محصولات غذایی پروبیوتیک ضروری به نظر میرسد. هدف: در این پژوهش سم زدایی آفلاتوکسین M1 در انواع شیر با استفاده از پروبیوتیکها مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور تعداد 100 نمونه شیر از دامداریهای اطراف شیراز و مراکز توزیع شیر پاستوره جمعآوری شد. مواد وروش: ابتدا چربـي شـير توسط سانتريفيوژ جدا شده و از لايه زيـرين (Skim milk) جهـت آزمـايش اسـتفاده شد و با استفاده از کیت سنجش آفلاتوکسین unisensor کشور بلژیک به روش الایزا و دستگاه الايزا ريدر Read sensor با طول موج 450 نانومتر ميزان جذب نوري انــدازه گيــري شد. سپس با استفاده از روش TLC میزان آفلاتوکسین خوراک دام و نمونههای شیر اندازهگیری شد. آفلاتوکسین M1 از شرکت کیمیاگران شیمی خریداری شد و غلظتهای ppb ، 25/0، 5/0، 75/0، تهیه شد. از شیر پاستوریزه جهت ادامه فرایند و افزودن لاکتوباسیلوس کازئی ATCC 1608 خریداری شده از کلکسیون میکروبی انیستوپاستور ایران به شیر استفاده شد. چهار تیمار (شیر پاستوریزه، باکتری، آفلاتوکسین) تهیه شد و سپس با روش الایزا و TLC میزان آفلاتوکسین باقیمانده در شیر بررسی شد. تجزیه و تحليل آماري جهت تعيـين تفـاوتهـاي موجود در ميزان AFM1 بين نمونـههـاي شـير و تیمارهای تهیه شده در شرایط آزمایشگاهی بـا اسـتفاده از روش ANOVAيـك طرفـه و دانكـن انجـام شـد. تفاوت ميانگين در سطح معناداري 0.5>p بررسی شد. نتایج: نشان داد که میزان حضور آفلاتوکسین M1 در شیر خام و شیر پاستوریزه در سطح شیراز در سطح حد مجاز استانداردهای ملی ایران بود. باکتری لاکتوباسیلوس کازئی توانایی کاهش آفلاتوکسین را داشت. نتیجه گیری: تفاوت معنا داری بین دو روش الایزا و TLC نبود و نتایج این مطالعه نشان میدهد که استفاده از لاکتوباسیلوس کازئی می¬تواند به عنوان یک تکنیک در توکسینزدایی میکروبی غذاهای آلوده باآفلاتوکسین M1 مورد ارزیابی قرار گیرد. جهت نتایج بیشتر بهتر پیشنهاد میشود اثر ترکیب دو باگنری پروبیوتیک بررسی گردد.
کلمات کلیدی: پروبیوتیک، میکروارگانیسم، آفلاتوکسین، M1، کازئی
کلمات کلیدی :